Vesa Linnanmäki

KM, MM, luokanopettaja, toimitusjohtaja

Lyhyt tarina minusta

Olen 48-vuotias ja asun Kuopion Hiltulanlahdessa. Perheeseeni kuuluu opettajavaimo ja seitsemän lasta. Kolme vanhinta lasta on jo muuttanut pois kotoa. Lisäksi meillä on pieni vaalea karvakuono, Hilma. Tämä karvakuono on aamuvirkku, ja ainoa, joka aamuisin lähtee seuraksi lehden hakuun isomman tien varressa olevasta heittolaatikosta . 

Huhtikuun lopussa koin onnellisen vanhenemisen, kun minusta tuli pappa. Vapun jälkeen sain tutustua ensimmäiseen lapsenlapseen.  Uusi elämä tuntuu aina yhtä ihmeelliseltä. 

Työurastani pisimpään olen toiminut luokanopettajana, kolmena lukuvuotena erityisopettajana ja muutaman vuoden myös opetuksen hallinnossa ja kouluvirastossa.
Uralleni mahtuu myös viiden vuoden jakso digiopetuksen valtakunnallisissa kehittämistehtävissä.

Tällä hetkellä työskentelen ikäihmisille kotipalveluita välittävän osuuskunnan toimitusjohtajana (www.tarjoomo.fi).


Opettajan taustani  näkyy ehkä myös poliittisessa toiminnassani. Pyrin viestimään avoimesti ja ymmärrettävästi.  Tässä suhteessa en ole savolainen :)  vaikka äitini puolelta puoleksi olenkin.  Samoin tulen itsekin yleensä kysyneeksi lisätietoja, jos en jotakin ymmärrä. Pidän tärkeänä siä, että  voimme tehdä tietoon perustuvia päätöksiä.  

Olen ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu. Lisäksi olen perusturva- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtaja, lautakunnan alaisen jaoston puheenjohtaja sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin valtuuston jäsen. Valtakunnan tasolla toimin Keskustan puoluevaltuuston jäsenenä. 

Kotitalomme ikkunasta näkyy Vanuvuori. Käynnistimme viime vuonna hankkeen, jonka tavoitteena on saada tuon mäen päälle näköalatorni. Torni siellä on ollut jo 1800-luvulla ja uusi torni mahdollistaisi näkymät Kallaveden saaristoihin lähes Puijon korkuisen mäen laelta.  Toimin tämän tornihankkeen hankeryhmän puheenjohtajana. 
Näissä kuntavaaleissa vaalisloganini on Kasvatetaan Yhdessä Hyvää! Tuo slogan kuvaa monella tavalla poliittista ajatteluani. 

Politiikkakin on tietyllä tavalla kasvattamista. Se mistä puhumme ja mille annamme tukemme, vahvistuu.  Politiikka on myös yhteistyötä, eikä poliittisia päätöksiä voi tehdä yksin. Päätösten tuloksiin vaikuttavat lopulta  pitkälti se, mikä itse kunkin poliitikon mielestä on hyvää ja kannatettavaa.

Kiitos vielä, että jaksoit lukea tänne saakka! Voi tutustua tarkemmin   poliittiseen ajatteluuni  lukemalla kirjoituksiani henkilökohtaiselta Facebook-sivustoltani tai julkisesta Facebookin poliitikko-profiilista. Osa kirjoituksista löytyy myös tämän sivuston julkaisut -välilehdeltä. 

Olisi mukava saada myös palautetta, ja kuulla, millaiset asiat sinua mietityttävät, joten laitapa sopivassa kohtaa viestiä tai tule juttelemaan. 

Kasvatetaan Yhdessä Hyvää!
- Vesa 

Ota yhteyttä

Copyright 2022 Vesa Linnanmäki